Úvod » História » Jsme Anonymous (Parmy Olsonová)


        

Jsme Anonymous (Parmy Olsonová)

Uvnitř hackerského světa Anonymous, LulzSec a globální internetové vzpoury

akcia

Predané

 

Transparentná história cien
Číslo produktu: 06368
Vydavateľ: Práh
Rok vydania: 2012
Cena:
6,75 €

Viac o knihe

Jsme Anonymous je první úplné svědectví o tom, jak volné uskupení hackerů z celého světa zahájilo dosud nevídanou vzpouru, jež otřásla vládami i nadnárodními společnostmi, než ji nakonec podkopala zrada ve vlastních řadách.

Parmy Olsonová prolomila běžnou povrchnost novinových titulků a pronikla přímo do světa Anonymous a LulzSec. Její kniha vychází ze stovek setkání se samotnými hackery, a především z exkluzivních rozhovorů se všemi klíčovými členy skupiny LulzSec. Koncem roku 2010 napřely tisíce hacktivistů síly k elektronickému útoku na webové stránky společností VISA, MasterCard a PayPal, na protest proti jejich nevybíravému jednání s organizací WikiLeaks. Další oběti Anonymous byly rozmanité – podařilo se jim hacknout, předělat a zostudit webové stránky zábavního giganta Sony, televizní stanice Fox, Vatikánu neboscientologické církve. Jindy zase zveřejnili osobní data tisíců uživatelů pornografických stránek, mezi nimi i údaje státních a armádních zaměstnanců. Poselství bylo jasné: nikdo před nimi nebyl v bezpečí.

Jsme Anonymous provádí čtenáře temným podsvětím internetu a líčí strhující příběh o celosvětovém hnutí internetových vzbouřenců a jeho důsledcích pro další vývoj počítačové bezpečnosti. Věřili, že všechny informace by měly být volně dostupné, a nebáli se napadnout stránky kohokoliv, kdo s nimi nesouhlasil. Prohlašovali o sobě, že nemají žádnou hierarchii ani vedení. Dávali najevo, že nejsou skupina, ale „všechno a nic“. Nejlépe by se možná dali označit slovem „uskupení“ nebo „hnutí“. Anonymita jim dodala odvahu i k ilegálním akcím: nabourávali se do cizích serverů, kradli společnostem údaje o klientech, vyřazovali webové stránky z provozu a pak je dehonestovali. Za cokoliv z toho mohl jít člověk na deset let do vězení. Ale Anonům to zřejmě bylo jedno. Jejich množství jim koneckonců dodávalo sílu a pocit bezpečí.

A tak na blogy, hacknuté stránky a všude, kam to jen šlo, umísťovali svůj zlověstný slogan:
Jsme Anonymous
Jsme legie
Neodpouštíme
Nezapomínáme
Očekávejte nás

Jenže za kolektivní maskou číhalo něco, co nikdo z nich nečekal: paranoia, manipulace a šokující zrada.

Počet strán: 500
Jazyk: český
Väzba: pevná s prebalom
Stav prebalu: 5/5
Stav dosiek: 5/5
Stav knižného bloku: 5/5

YzAzNTI2