Úvod » Učebnice, slovníky, počítače » Krajinné plánovanie (M. Kozová, W. Pauditšová, M. Finka)


        

Krajinné plánovanie (M. Kozová, W. Pauditšová, M. Finka)

Predané

 

Číslo produktu: 04580
Vydavateľ: Nakladateľstvo STU
Rok vydania: 2010
Cena:
6,75 €

Viac o knihe

Autori vedeckej monografie Krajinné plánovanie uvedomujúc si viac ako štyridsať ročnú tradíciu rozvoja krajinného plánovania na Slovensku, predstavujú prvé ucelené dielo venované tejto problematike. Aj napriek tomu, že krajinné plánovanie, ako dôležitá platforma aplikovaného krajinnoekologického výskumu, zatiaľ na Slovensku nie je právne upravené samostatným plánovacím systémom, patrí aj u nás medzi významné nástroje environmentálneho plánovania a environmentálnej politiky. Monografia má snahu čo najkomplexnejšie priblížiť čitateľom krajinné plánovanie, ako jednu z najvýznamnejších aplikačných oblastí krajinnej ekológie. Ponúka prehľad o tom, kedy a kým boli položené základy krajinného plánovania na Slovensku, ako sa táto aplikačná časť krajinnej ekológie vyvíjala u nás a vo svete, z čoho vychádzala, čo ju ovplyvňovalo, aké metodické postupy sa v krajinnom plánovaní v súčasnosti uplatňujú a akým smerom sa uberá ich rozvoj. Na konkrétnych príkladoch sú demonštrované možnosti aplikácie krajinného plánovania v územnoplánovacej praxi, v ochrane prírody a krajiny a v projektoch pozemkových úprav.
Monografia je výstupom projektu KEGA č. 097-007UK-4/2010 Krajinné plánovanie, v rámci ktorého spolupracovali štyri slovenské univerzity, a to: Univerzita Komenského v Bratislave (Prírodovedecká fakulta), Slovenská technická univerzita v Bratislave (Ústav manažmentu), Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (Fakulta prírodných vied) a Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva). Riešiteľský kolektív doplnili odborníci z ďalších troch popredných pracovísk, a to z: Geografického ústavu Slovenskej akadémie vied, Záhradníckej fakulty Mendlovej univerzity v Brne a Fakulty ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene.
Monografiu môžu vo svojej práci využiť odborníci z vedeckých, výskumných a projekčných pracovísk, ako aj študenti vysokých škôl na Slovensku a v Českej republike.

Počet strán: 330
Jazyk: slovenský
Väzba: brožovaná
Stav obálky: 4/5
Stav knižného bloku: 4/5

MzEwMz