Úvod » Deti a mládež » Krvná pomsta (Karl May)


        

Krvná pomsta (Karl May)

Poviedky z ciest

akcia

Predané

 

Transparentná história cien
Číslo produktu: 06377
Vydavateľ: Mladé letá
Rok vydania: 1994
Cena:
3,00 €

Viac o knihe

Do rôznych miest vzdialeného Orientu nás v troch poviedkach opäť zavedú známe postavy - cestovateľ Kara ben Nemsi a hadži Halef Omar.

Zbytek anotace vyzrazuje celý obsah

Hneď v úvodnej titulnej poviedke sa stanú svedkami lúpežného prepadnutia v ruinách Starej Basry, pri ktorom príde o život mladý obchodník s ťavou srsťou. Jeho príbuz
ný Omar ben Sadek prisahá, že ho pomstí. Vtedy ešte netuší, že z lásky k modrookému Lakítovi, synčekovi zákerného šejka Malikov, krvnú pomstu nakoniec nevykoná.

V druhej poviedke sa Kara ben Nemsi ocitne v Káhire, kde márne pátra po svojom priateľovi, u ktorého si zanechal kufor pred odchodom do púšte. Zoznámi sa pritom so záhadným žobrákom Šahadom, ktorý mu nezvyčajným spôsobom počas vzbury v meste zachráni život.

Spravodlivý trest stihne v tretej poviedke ľstivého únoscu krásnych dievčat, ktoré predáva do háremov - priviazaného na plti z trávy ho pomaly pohltí vodná hladina.

Tieto tri poviedky, tak ako celé dielo Karla Maya, sú popretkávané ideou humanity a lásky k človeku, v znamení ktorej konajú hlavní hrdinovia

Počet strán: 152
Jazyk: slovenský
Väzba: pevná
Stav dosiek: 5/5
Stav knižného bloku: 5/5

ZGI3YWM2Y