Úvod » Umenie » Mladý fotograf (Ladislav Noel)


        

Mladý fotograf (Ladislav Noel)

akcia

Predané

 

Transparentná história cien
Číslo produktu: 03011
Vydavateľ: Osveta
Rok vydania: 1987
Cena:
6,00 €

Viac o knihe

Kniha Mladý fotograf je svojou úpravou, radením látky, náplňou a aj rozsahom novým a nezvyčajným pohľadom na fotografovanie. K stručnému textu patrí rad súbežných fotografických ilustrácií a fotografií usporiadaných v stĺpcoch. Kniha je delená na 84 tém.

Príručka vychádza z didaktickej a metodickej skúsenosti a snaží sa získať m
ladého a nového záujemcu pre odbor fotografie. Začína fotoaparátom, a pokračuje radom podnetov, vysvetlení podstaty úkonov, postupov práce, variantov riešení, ako aj príčin chýb vo fotografickej činnosti. Vychádza z výchovnej zákonitosti postupu od jednoduchšieho k zložitejšiemu a nedrží sa sledu výrobného procesu fotografie. Vysvetlenia v skratke približujú fotografické technické prostriedky na ich uplatnenie v obrazovej tvorbe. S tým súvisí znalosť pracovných úkonov, ich vzájomná náväznosť, postupy a hodnotenie čiastkových procesov, najmä systému negatív-pozitív v čiernobielej fotografii. Uvádzajú sa aj zvyklosti a varianty zobrazovania tém, opisuje systém archívu, prípravu fotonovín, výstavy fotografii a projekciu diapozitívov.
Napriek stručnosti a jednoduchosti vysvetlení nechce príručka túto prácu zjednodušovať, ale získať pre ňu fotografický dorast. Samoukovi poslúži pre poznanie fotografie, mladému fotografistovi, členovi krúžku, k názornosti a pochopeniu látky a tiež aj na opakovanie už prebratej témy. Podobne poslúži aj ako pomôcka vedúcemu fotokrúžku alebo lektorovi pri vysvetľovaní látky, najmä pomocou ilustrácií a obrazových ukážok v texte a na prílohe.

Kniha je prvým podnetom pre mladých záujemcov na vážnejšiu úvahu nad fotografovaním, ktoré je moderným zobrazovacím prostriedkom.

Počet strán: 128
Jazyk: slovenský 
Väzba: pevná s prebalom
Stav prebalu: 5/5
Stav knižného bloku: 5/5

MDU5Mm